Bästa tipsen när du ska bosätta dig i Sverige

Bästa tipsen när du ska bosätta dig i Sverige

Ska du bosätta dig i Sverige under en längre period eller planerar du att bosätta dig i landet för livet? Sverige är ett mycket trevligt land som är rikt på djurliv, skogar och sjöar. Här finns även vattenkraft och järnmalm, samt ett mycket avancerat och uppskattat välfärdssystem.

Det finns flera anledningar till varför du kan vilja bosätta dig i Sverige. Det kan till exempel handla om att du vill testa på att bo i en annan del av världen, men det kan också handla om studier eller arbete. Andra väljer att flytta till Sverige för den trygghet som landet har att erbjuda när det kommer till skolor, sjukvård och ekonomi. Oavsett varför du har valt Sverige finns det några saker som är viktiga att ha i åtanke. Här listar vi våra bästa tips när du ska flytta till Sverige!

Flytta till Sverige – bästa tipsen

För att din flytt till Sverige ska gå så smidigt som möjligt finns det några saker som är viktiga att tänka på, men också en hel del praktiska saker som är bra att ha i åtanke.

1. Anlita professionell flytthjälp

Det finns flera flyttfirmor i Sverige som kan hjälpa dig när du ska flytta bohag. Med hjälp av smidig flytthjälp slipper du ta hand om alla kartonger och möblemang själv. Har du betalat skatt i Sverige och varit folkbokförd sedan tidigare kan du ha rätt att använda RUT-avdraget för lägre kostnader.

2. Glöm inte folkbokföringen

Alla som planerar att bo i Sverige under minst ett år behöver folkbokföra sig. Det är något som du enkelt kan göra genom att besöka Skatteverkets hemsida eller i den kommun som du ska bosätta dig i. Här är det viktigt att du tar med ditt pass och att du har födelsebevis till eventuella barn. På https://www.norden.org/sv/info-norden/flytta-till-sverige kan du läsa mer om vad som gäller.

3. Skaffa ett bankkonto

När du bor i Sverige behöver du ha tillgång till ett svenskt bankkonto. Du väljer själv vilken bank som du vill använda dig av för din vardagsekonomi. Orsaken till varför detta är så viktigt är för att du ska kunna få lön från din arbetsgivare på ett tryggt och säkert sätt. Passa på att registrera ett BankID och Swish på en och samma gång.

4. Kommunaltrafiken gör det enkelt att ta sig runt

I Sverige är kommunaltrafiken bland de absolut bästa i världen. I många delar av landet kan du hitta både tunnelbana, pendeltåg, bussar, tvärbanor och spårvagn. För att kunna röra dig i kommunaltrafiken behöver du köpa en biljett, alternativt ett månadskort. Studerar du i Sverige och har tillgång till studentkortet kan du ta del av många rabatterade priser.

5. Hitta bostad

Det kan vara relativt svårt att hitta en bostad i Sverige att hyra. Är du däremot intresserad av att köpa en bostad är det betydligt enklare. Många som flyttar till Sverige från andra länder får antingen hyra i andrahand eller köpa bostad direkt. För att få ett förstahandskontrakt behöver man vanligtvis stå i kö i många år.

Så inreder vi i Sverige

Så inreder vi i Sverige

I Sverige består inredningen av mycket mer än det vi ser i IKEA katalogen. IKEA kan vara en stor del av inredningen, men den svenska inredningstraditionen sträcker sig längre än så. I en av Sveriges största tidningar expressen leva och bo kan du se och läsa reportage om hur inredningsstilen kan variera i svenska hem. I den här artikeln får du veta mer om vilka färger, material och andra inslag som ofta förekommer i inredningen.

Enhetliga färger

Det vi kan se när vi kollar hur de största svenska influencerna inreder är att det är med en enhetlig vald färg. Både Bianca Ingrosso och Therese Lindgren som är två av Sveriges största har valt att inreda deras hem i en beige färg både vad gäller inredningen men också färgen på väggar. För ett par år sedan var det vanligt att svenska hem var helvita, men numera går de oftast i beige eller grått. Inredningen ska gärna färgmatcha med resten av möblerna och färgen på väggarna. För att din inredning och dina möbler ska passa bra ihop är ett tips att köpa det från ett och samma ställe. Ett exempel på typisk svensk, modern inredning är inredningsshoppen, klicka på länken för att komma till inredningsshoppen.se där kan du få inspiration på inredning som många svenskar vill ha i sina hem just nu.

Ljus

Eftersom det är mörkt i Sverige under vinterhalvåret så är det något som vi tar hänsyn till när det kommer till inredningen. Något som både är snyggt och släpper in ljus är speglar, lampor och ljuslyktor. Ett annat populärt inslag i svenska hem är öppen spis. Det ger både värme och atmosfär.

Material

Så vilka är de mest vanliga materialen på möbler och inredning? Det som är och har varit det vanligaste materialet i svenska hem i århundraden är trä. Just nu ska ska det helst vara trä som går åt det ljusare hållet eller mörkt trä. De senaste åren har sammet blivit ett trendigt material att ha både på soffor, fåtöljer och på matsalsstolarna. När det kommer till hur sammetsmöbler inreds finns det två sätt, antingen går de i samma färg som resten av inredningen eller så sticker de ut. Till exempel kan resten av inredningen gå i grått men soffan är blå. Men om soffan går i samma färg som resten av inredningen så brukar kuddarna och filtarna få vara i färgglada mönster som bryter av. Alla svenskar har inte samma inredningsstil. De som inte tycker om trä har istället matsalsbord i betong för att ge det en mer industriell känsla istället för det lantliga.

Posters

En inredningsdetalj som totalt exploderat de senaste åren är posters. Det kan vara allt ifrån modern konst till naturmotiv. En bra sak med posters är att de är lätta att byta ut, är lätt att få tag på och är något som de allra flesta har råd med. De hem som har många posters och tavlor har många gånger dem samlade i en modern tavelvägg.

Natur

Naturen är en stor del av Sverige och vi tar gärna med den i vår inredning. Om det inte finns naturmotiv på posters så finns det i naturinslag på tapeter, oftast i blommiga mönster. En annan vanlig inredningsdetalj och ett intresse bland svenskar är växter.

Sverigesommar – Så förlänger du den

Sverigesommar – Så förlänger du den

Hur skönt det än är att gå på semester är vardagen ändå inte långt borta. Det kan naturligtvis kännas som en lite elak påminnelse, men sanningen är att sommaren är faktiskt så kort som man år efter år känner att den är. Ena dagen sätter du foten utanför arbetet för att ta en välförtjänt vila och efter bara några blinkningar är det dags att förbereda sig för att gå tillbaka. Att förlänga sommaren är något som många drömmer om att göra och med våra knep kan du också lyckas, åtminstone kommer sommaren att kännas längre.

Ha bättre koll på tiden

Det är lätt att låta tiden rinna förbi, men det är just på grund av detta som sommaren kommer att kännas kort. Försök istället att planera din semester så mycket som möjligt och se till att fotografera och filma, så att du har mycket att se tillbaka på. Planera gärna in flera olika saker som du vill uppleva. Det kan vara allt från att resa utomlands till att besöka svärföräldrarna i en annan del av Sverige, men även införskaffa sig en gasolgrill för sommarens alla sena nätter i trädgården. Vill du ha en grill av hög kvalitet kan du se mer hos bluegaz.se online.

Skippa mobiltelefonen

Vi spenderar alldeles för mycket tid med att stirra ner i våra skärmar. Om du upplever saker på riktigt kommer du inte bara att få fantastiska minnen och äventyr, utan du kommer också få en sommar som känns mycket längre. Titta på solnedgången, soluppgången eller gå och promenera vid vattnet. Mata fåglar, ta en simtur eller plocka blåbär.

Ändra på dagen

Du har med största sannolikhet känt att en dag på en ny plats går mycket långsammare än på en välbekant. Det kan till exempelvis handla om den första dagen på ett nytt arbete eller i en ny skola. Det här är något som du faktiskt kan använda dig av för att få sommaren att kännas längre och gå långsammare. Se till att du byter rutiner i din vardag och besök nya platser. Om du befinner dig på en plats du inte varit förut kommer du att vara mer närvarande och uppmärksam på nuet. En välbekant plats är det lätt att man stressar igenom, just efter som man sett allt förut.

Förläng sommaren med en utlandsresa

Visst finns det många saker som du kan göra som kan få sommaren att kännas längre, men det finns också mer ”riktiga” sätt att faktiskt förlänga den på. Har du en stor flexibilitet i hur du kan ta semester och ledighet är en förlängd sommar inte långt bort. När augusti månad börjar lida mot sitt slut och de svalare vindarna drar in – ja, då drar du iväg till ett annat land. Ett land där solen fortfarande skiner och stränderna är fulla med folk (eller helt tomma om du hellre önskar). Det bästa är att försöka resa när skollovet är slut. Detta gäller naturligtvis bara för den som inte har barn som måste tillbaka till skolan.

Viktiga affärer att hålla koll på när man semestrar i Sverige

Viktiga affärer att hålla koll på när man semestrar i Sverige

När man är på Svemester – semester i Sverige – är det bra att ha koll på butiker som kan vara nödvändiga då.

Mataffärer som har allt

En semester i Sverige innebär oftast semester på en liten ort som inte har ett så brett utbud. Det finns många spännande resmål i Sverige. Det är fint att stötta den lokala handeln men ibland behöver man mer än det som finns lokalt. Därför kan det vara bra att storhandla i en lite större stad som ligger nära. Ett bra alternativ är butiker som Ica Maxi där allt finns på en plats. Där kan man handla mat, hygienartiklar, tillbehör till grillen som briketter och tändvätska, kläder och mycket mer. Det finns till och med spel som kubb, strandtennis och kortlek att köpa där, vilket kommer att förgylla semestern ännu mer.

Lokala mataffärer för att främja en levande landsbygd

Som sagt var är det bra att stötta den lokala handeln i de mindre samhällena för att hålla dem levande. Förutom att ha koll på de större mataffärerna är det därför bra att ha koll på de små och lokala affärerna. Det är inte alltid lätt att veta var de ligger i och med att det i många små byar inte finns ett affärscentrum. För att få reda på vad det finns för affärer i lokalområdet kan man ge sig ut på en trevlig upptäcktsfärd, göra en enkel googling eller fråga en granne.

Apotek som kommer hem till dig

En annan viktig affär att ha koll på är apotek. Men det fina med apotek är att du idag inte behöver ta dig till ett fysiskt apotek utan kan få hemleverans var du än befinner dig i Sverige, till och med i en avlägsen sommarstuga. Apohem är ett bra apotek på nätet med ett stort utbud av produkter som behövs i vardagen och specifikt under sommaren som solskydd och myggmedel. Men apohem har ipren och andra mediciner också ifall värken är framme. På semestern vill man må bra och inte besväras av värk eller liknande, så passa på att beställa lite av dessa förnödenheter när ni kommer till landstället. Dock är det ändå bra att veta var det närmaste apoteket ligger ifall en olycka skulle vara framme då man behöver produkter från apoteket direkt.

Bensinstationer att hålla koll på för billigare bensin

Många semestrar i Sverige innebär bilkörning. Det är sällan man tar inrikesflyget, även om det såklart händer. Men vanligast är att man tar bilen, och då är det bra att ha koll på bensinstationer. Vanligtvis är priset på bensin billigare på obemannade stationer och därför är det extra bra att hålla koll på dessa när man semestrar med bilen, husvagnen eller husbilen. Det går att söka på ordet ”bensinstation” i till exempel Google Maps för att få upp alla närliggande bensinstationer. Där framgår det även om stationen är obemannad eller inte vilket kan vara bra att veta ifall man vill handla något på bensinmacken som till exempel en korv eller en kopp kaffe.

Turistaktiviteter i Göteborg

Turistaktiviteter i Göteborg

Göteborg är en perfekt destination för alla som vill få tillgång till en blandning av aktiviteter. Saker som går att utföra på en och samma dag. Det finns allt från museum till fantastiska shoppingområden. Är det fiske man är intresserad av går även det lika bra, eller varför inte åka ut med båt?

Oavsett om besöket i Göteborg endast sker under en helg eller en längre tid finns det ett bra utbud med aktiviteter. Det spelar ingen roll vad man är intresserad av, det finns garanterat något att göra oavsett vem man är och av vilken anledning man valt att besöka just Göteborg. Är det för att fira födelsedag finns det möjlighet att äta god tårta i Göteborg och skulle man vara på semester med familjen finns det flera saker att göra tillsammans med barn.

Aktiviteter för en begränsad budget

Bor man inte i närheten av Göteborg kan det kosta en del att ta sig till staden. Då är det inte alltid säkert att man har pengar över till en massa aktiviteter. Som tur är finns det ett utbud med saker att göra som inte kostar en hel del. Det innebär att man ändå kan hitta trevliga saker trots att budgeten är begränsad.

Det finns ett antal trevliga museum som går att besöka. Vissa erbjuder gratis besök medan andra endast kostar några kronor. Det är ett trevligt alternativ för alla som älskar att lära sig mer om hur det var förr och andra saker. Stadsmuseet bjuder bland annat på en utställning om stadens födelse.

Göteborg har en rad med trevliga trädgårdar och parker som är värda ett besök. Det är dessutom ett bra alternativ när man reser med barn. Vissa av dessa platser bjuder nämligen på lekplatser, och sedan finns det även djurparker att besöka.

Aktiviteter som är ett måste

En av de populäraste aktiviteterna i Göteborg är att besöka Liseberg. Det är en plats där det finns något för alla, oavsett ålder. Men skulle bergochdalbanor inte vara något man är intresserad av finns det andra måsten i staden.

Skärgården i Göteborg är ett måste. Den är otroligt vacker med trevliga fiskebyar och otroliga utsikter. Det går att nå skärgården på mindre än en timme och det är lätt att spendera en hel dag med att utforska öarna.

Universum är Nordens största science center. Det består av sju våningar med bland annat en hel regnskog, det går att besöka rymden och upptäcka intressant teknik. De sju våningarna utgör 9000 kvadratmeter med äventyr vilket gör att det är möjligt att spendera en hel dag med att undersöka olika platser. Universum har dessutom en rad olika aktiviteter varje dag. Det går att delta i quiz, prova mat från regnskogen och mycket mer.

Besöker man staden för en shoppingweekend finns det flera trevliga butiker att besöka. Det finns både stora märken och lokala märken, trevliga inredningsbutiker och mycket mer. Under shoppingturen kan man dessutom besöka ett litet café och ta en fika medan man vilar fötterna.

Packa inför Sverigeresa

Packa inför Sverigeresa

När man ger sig ut på en resa är det viktigt att ha med sig rätt packning. Det ska vara kläder efter väder och en väska som passar för ändamålet. Svenskar reser ofta utomlands. Det är resor till solen som lockar och därmed är det shorts och bikini som ska packas ned. Men vad ska man egentligen packa om man ska resa i Sverige?

Rätt väska för rätt resa

Till att börja med gäller det att ha rätt väska med sig. Om man ska ut på en liten tur kanske det räcker med en ryggsäck. Om man vill ha en bekvämare väska är det bättre med en weekendbag på hjul. Alltså en liten resväska i handbagagestorlek.

Man kan köpa resväskor på resväskor.se och här hittar man även större resväskor. Dessa är bra om man ska vara borta en längre tid. Kanske ska man hälsa på släkten i sin gamla hemstad under en vecka och behöver ha med sig mycket kläder.

Packa efter rätt årstid

Att packa inför en semester i Sverige kan vara svårt. Vädret är allt som oftast ostadigt och man vet aldrig om det ska regna eller vara soligt. Det är därför bra att planera inför alla väderomslag.

På sommaren gäller det att packa ner allt från bikini och kjolar till jeans och långärmade tröjor. En regnjacka kan också vara bra att packa ner. På vintern däremot behöver man packa rejält med kläder så att man inte fryser. Många tröjor och byxor behövs så att man kan klä sig efter lager-på-lagerprincipen är bra.

Tänk på att packa ner alla de små klädesplagg som lätt kan glömmas bort. Hit räknas underkläder, strumpor, mössa, vantar och liknande. Skriv gärna en packningslista i god tid innan resan. Då är det enkelt att packa ner det som står på listan och sedan stryka över det som är nedpackat.

Alla små detaljer

När det kommer till att packa en resväska är det oftast alla de små detaljerna som glöms bort. De där små sakerna man använder varje dag men som aldrig lyckas komma hela vägen ner i resväskan. Tandborsten och deodoranten är perfekta exempel på saker som svenskar allt som oftast glömmer att packa ner.

Tandborsten och deodoranten används alltid samma morgon som resan börjar, medan packningen ofta sker dagen innan. Kanske är det därför de ofta glöms bort. Dessa saker är dock inga problem att glömma. Man kan enkelt stanna vid en mataffär för att handla det som man glömt. Det är det bekväma med att resa i Sverige, att allt finns inom nära räckhåll.

Något viktigt man inte får missa inför sin Sverigeresa är mediciner. Även andra små detaljer såsom busskort, tågbiljetter, lite kontanter och en identitetshandling är viktigt att ta med sig. I Sverige behöver man inget pass för att checka in på ett hotell, det räcker istället med en annan form av identitetshandling. Tåg- och bussbiljetter, eller tankkortet om man reser med bil får däremot inte glömmas. Dessa måste stoppas ner i resväskan så att resan kan börja.

Bilsemester i Sverige – tips på ställen att åka till

Bilsemester i Sverige – tips på ställen att åka till

Att åka på biltur i Sverige är att rekommendera. Landet är avlångt och har ett utbyggt vägnät i framförallt södra Sverige.

Vilken bil ska man ha?

Egentligen kan man välja vilken bil som helst men en audi a4 på kvd.se är en komfortabel familjebil som klarar de tuffaste vägförhållandena och väderlekarna. Sverige är ett land med fyra årstider vilket innebär att man måste vara beredd på dramatiska väderomslag i skarvarna mellan årstiderna. För din egen säkerhet så ska gällande lagar och förordningar följas, sätt därför på vinterdäck när det krävs enligt lag eller när det förväntas vara vinterväglag.

Skåne

Skåne är en liten men folktät del av Sverige. Du kan bland annat åka till Sveriges tredje största stad Malmö och se bland annat Turning Torso, men även vistas vid Österlen som ligger vid kusten. Skåne bjuder på milt kontinentalt klimat vilket gör det till en idealisk plats att åka runt i om man inte vill ha alltför mycket snö och isiga vägar att köra på.

Södermanland, Uppland och Stockholm

I den här delen av Sverige bor miljontals människor, det är här saker sker och det är här man titta på massor av saker. I Sörmland kan du besöka Stendörrens naturreservat, perfekt för dig som har en hund med dig på bilturen som behöver rastas kontinuerligt. I Uppland finns bland annat Sveriges fjärde största stad tillika studentstad som har massor av sevärdheter. Uppsala Domkyrka, Linnés botaniska trädgårdar, Carolina Rediviva (ett bibliotek), Gustavianum (ett museum). På så sätt är Uppsala en stad där många viktiga händelser i Sverige har inträffat.

Stockholm behöver för de flesta inte presenteras närmare; det är vår huvudstad samt Sveriges med god marginal största stad. I Stockholm kan man ta med barnen till Skansen och Gröna Lund eller varför inte besöka kungliga slottet och Livrustkammaren. Gillar man sport kan man ställa bilen vid de otaliga arenorna i och kring Stockholm för att se de populära sporterna ishockey och fotboll med flera.

Kalmar- och Östergötlands län

Kalmar var på många sätt Sveriges viktigaste utpost, det var här handel via sjöfart bedrevs och där kungligheterna bodde under Kalmarunionens era. Gillar man öar så kan man åka till Öland över Ölandsbron och åka runt och njuta av den magnifika naturen och alvar. I Östergötland kan man åka till Sveriges sjätte största stad Linköping där man också kan se en domkyrka och mycket mer. För den som gillar flyghistoria finns SAAB och flygvapensmuseum i nära anslutning till deras högkvarter där bland annat forskning om flygteknik bedrivs.

Norrland

Norrland är till ytan Sveriges största landsdel och därtill den mest glesbefolkade. Umeå är den största staden och har fina björkar överallt, samt ett utomhusmuseum vid namn Gammlia där barnen kan få hälsa och klappa på bräkande får. Vill man se storslagen natur är ett förslag att bege sig till Norrlandsporten, det vill säga Höga Kusten-området där landskapet är som kopierat från norska fjordar.

Hur långt elen eller bensinen än räcker så finns det alltid något att se i detta vackra land som vi kallar för Sverige!

12 resor inom Sverige

12 resor inom Sverige

I Sverige väljer många att göra en utlandsresa under semestern men du kan spara både tid och pengar genom att stanna i Sverige och upptäcka vårt vackra land. Här följer några tips på resmål!

Tännforsen – Sveriges största vattenfall

Detta är en plats som påminner om mystiken från TV-serien Twin Peaks. Fallhöjden är på totalt 37 meter och är ett måste för alla som vill uppleva Sveriges natur i sin bästa form.

Trollsjön – magisk natur

Att ta sig till Trollsjön i Björkliden kräver sin promenad men bjuder på fantastiska miljöer på vägen. Promenadstigen är stadigt uppåtgående men inte särskilt svår rent terrängmässigt. Går absolut bra att ta med barnen!

Kalmar slott – svensk historia

Kalmar slott - svensk historiaSlottet upprättades på 1100-talet och kallades Rikets nyckel på grund av sin välplacerade position. Här kan du lära dig en viktig del av Sveriges historia och om svensk slottarkitektur när den var som bäst.

Skansen

Skansen i Stockholm är för dig som vill lära dig mer om Sveriges kultur och historia i en fantastisk miljö. Det är som en miniversion av Sverige koncentrerat till en enda plats.

Wadköping i Örebro

Wadköping brukar kallas Örebros svar på Skansen. Här kan du uppleva en välbehållen stadsmiljö med gamla byggnader. Friluftsmuseet erbjuder massor av butiker, caféer, restauranger och utställningar. Ett behagligt äventyr för hela familjen!

Marstrand – Sveriges vackraste plats

Marstrand - Sveriges vackraste platsMarstrand i Bohuslän anses av många vara Sveriges vackraste ställe. Platsen brukar förknippas med bad och segling men har förutom det också en fantastisk konsthall och spännande fängelsehålor att besöka.

Gekås – ett måste för shoppingentusiasten

Gekås i Ullared har alltid varit ett härligt resmål för den som gillar att shoppa. I och med TV-serien Ullared har platsen blivit ett turistmål för människor som bara vill träffa Ola-Conny och Morgan.

Fårö – en idyll

En idyllisk plats där bland annat Ingmar Bergman bodde. För Bergman-fans finns Bergmancenter att besöka, om sandstränderna och raukarna inte skulle vara nog. En perfekt dagsutflykt för den som är på Gotland.

Paddan Tour i Göteborg

Paddan Tour i GöteborgPaddan har kanske för vissa blivit en kliché. Det är dock fortfarande ett fantastiskt roligt och effektivt sätt att se alla Göteborgs sevärdheter från vattnet. Ett måste om du har vägarna förbi Göteborg!

Disgusting Food Museum i Malmö

Du som är känslig för inte så angenäma lukter och smaker bör undvika detta ställe. För er andra är det en unik upplevelse som kommer bli ett minne för livet.

Safari i Strömsund

Här kan du tillsammans med en guide beskåda räv, björn, älg och järv i Jämtlands skogar. Ett tips är att kombinera upplevelsen med en god viltmiddag och andra äventyr i vildmarken.

Ishotellet i Jukkasjärvi

Internationellt sett är Icehotel troligen ett av de resmål som Sverige är mest känt för – och det av en god anledning. Få saker är så storslagna som att somna i ett rum av is!

 

Cykelsemester i Sverige

Cykelsemester i Sverige

Det finns många olika sätt för dig som turist att spendera din semester i Sverige, ett hett tips är en cykelsemester. Oavsett vilken del av Sverige du befinner dig i finns det vackra ställen att besöka under din cykelsemester. Tack vare allemansrätten kan du dessutom tälta i det fria i princip vart du vill för en natt.

Vem kan åka på cykelsemester?

En cykelsemester är någonting som passar alla, du behöver inte vara vältränad eller modig. Här i Sverige är det tryggt att cykelsemestra och i vår vackra natur finns det många smultronställen som du enkelt når med cykel. Oavsett om du reser ensam, om ni är ett par eller en familj kan det bli den perfekta semestern för er.

Tips för en lyckad cykelsemester

Det viktigaste när du ska åka på en cykelsemester är planeringen, utan en god planering kan det lätt misslyckas. För det första bör du välja en startpunkt och en slutpunkt, samt delmål på vägen som du inte vill missa. Det gäller också att packa lätt då du har begränsat med utrymme på cykeln. Du kan garanterat tvätta dina kläder under resans gång.

Paketresor

Det finns många företag som erbjuder cykelpaketresor där du slipper planera din resa själv, någonting som kan vara skönt för att kunna lägga energin på att cykla istället. Då ingår oftast boende, några måltider samt färdbeskrivning, i många fall ingår också hyrcykel så att du slipper ta med dig din egna cykel. Fördelarna är många med färdiga cykelpaket.

Cykelleder i Sverige

Ett tips för cykelsemestern är Sydostleden, en 270 km lång sträcka som går från Växjö till Simrishamn. Du kommer cykla både vid kust och i skogen, mestadels på cykelvägar utan biltrafik men ibland i blandad biltrafik. Du kan också cykla längst Göta Kanal, en sträcka på 87 km helt utan bilar. Då kan du passa på att åka båt också om du vill.

Välj rätt cykel

En viktig aspekt när det kommer till cykelsemestern är vilken cykel du har, det finns speciella cyklar utvecklade för att kunna bära tyngre vikt och fungera i olika terränger. Det är också bra att ha lite kunskap om din cykel ifall någonting skulle gå sönder på vägen. Med en bra cykel kommer din cykelsemester att gå som en dans.

Unika platser att bo på i Sverige

Unika platser att bo på i Sverige

Sverige har en rad olika unika platser att utforska – från norr till söder. Nedan tar vi upp några av dessa. Vad sägs om att beskåda norrsken, raukar eller natursköna Österlen? Eller varför inte bo i en gruvsvit 155 meter under marken? Detta är platser du sent kommer att glömma och kanske väcker de nya idéer kring kommande resmål.

Ishotellet i Jukkasjärvi

Ishotellet i JukkasjärviEtt av Sveriges mest populära platser för den som är ute efter något unikt är ishotellet i Jukkasjärvi, i närheten av Kiruna. ICEHOTEL är världens första ishotell och lockar årligen mängder av gäster. Här bor du i ett rum av is och sover på mjuka renskinn. Beskåda norrsken eller ägna dig åt vandring och skoteråkning. Hotellet byggs upp på nytt varje säsong.

Se norrskenet i Abisko

I Abisko i Lappland finns nationalparken med dess artrika flora. Vid fjällstationen Aurora Sky Station du kan se det berömda norrskenet och även midnattssol. Fjällstationen hittar du i Abisko nationalpark. I närområdet kan du även vandra på den berömda Kungsleden, ta del av en midnattssols-vandring, avnjuta härliga måltider i den vackra miljön eller testa spännande linbanor om du känner dig äventyrlig.

Stränder och raukar i Fårö

En unik och kulturhistorisk plats att besöka i Sverige är ön Fårö som ligger strax norr om Gotland. Ön erbjuder vackra stränder och natur med Gotlands karaktäristiska raukar. På Fårö bodde Ingmar Bergman, en av Sveriges mest kända regissörer. För att komma till ön tar du färjan över Fårösund, vilket bara tar några minuter. På Fårö bor cirka 500 invånare.

Skånska Österlen

Skånska ÖsterlenEtt besök på Österlen är en vacker upplevelse. Du kan till exempel besöka Kivik med sina äppelodlingar, Ystad med sin arkitektur från 1200-talet och stadsvandringar om Kurt Wallander och Stenshuvuds nationalpark. Passa även på att besöka skeppssättningen Ale Stenar. Om du är konstintresserad anordnas dessutom en årlig konstrunda på Österlen. Med Österlen som utgångspunkt har du mycket att välja mellan.

Sala Silvergruva

Ett unikt boende är gruvsviten i Sala Silvergruva där du bor 155 meter under marken. Det mäktiga djupet gör den faktiskt till världens djupaste hotellsvit. Sviten finns på botten av gruvan Ulrica Eleonora och vid en övernattning ingår en guidad tur med information om gruvans historia. Gruvan var i drift från 1400-talet till 1908 och har idag blivit ett populärt turistmål.

sexlndian tubepatrol.xxx indianopensex call girl contact number pune 3gpjizz.mobi hide xxx com live adult tv pornko.net nxgx video rachitha ram xxxvideo.name xnxx miakhalifa www..xossip.com youjizz.sex www talugu sex videos com tarzen xxx desisexy2.com cat 3 movie hindi bf hindi video de.rajwap.xyz www xxx bbw sex com xxxindien sikwap.mobi x videotamil jharkhand adivasi sex redwap.me xxxindiansex the oni and the young peach hentai.name dark elf raped gand masti com fr.rajwap.xyz hard blowjob nude desi teens apacams.com sexy film telugu indian kamasutra clips freeindianporn3.com vjdeos anastasiya kvitko bananocams.com .xnxx desi mallu nude photos onlyindianporn2.com raveena tandon hot